Matoppskrift

 

4 porsjoner / 10 minutter

400 g kjøttdeig

1 ps kjøttkakemiks

1 ½ dl vann

1 ps kjøttkakesaus

 

Slik gjør du

  1. Bland kjøttkakemiks og kjøttdeig godt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
    Tilsett vannet samtidig, og la maskinen arbeide ett minutt.
  2. Form kjøttkakene med en skje som dyppes i kaldt vann.
    Rull kjøttkakene i hånden, omtrent så store som egg.
    Stek dem i smør på middels varme til de er fint brune på begge sider.
  3. Lag sausen fra posen og la kjøttkakene trekke i sausen i 4-5 minutter.

 

Serveres med grønnsakspuré / 5 minutter

2 porsjoner

4 dl frossen grønnsaksblanding

1 ss smeltet smør

½ ts salt

 

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en kjele. Hell grønnsaksblanding i det kokende vannet.
    La det trekke ett minutt.
  2. Slå av vannet, og mos grønnsakene med en stavmikser eller et mosejern.
  3. Tilsett smør og salt. Tilsett fløte om du vil ha en ekstra god smak

 


Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å lese og skrive