Månedsbrev

Hvorfor sender barnehagen ut månedsbrev? Hvem pleier å skrive disse?
Vi skriver allerede mars. Ja, så har vi første vårmåned allerede. Vi kan se tilbake på en morsom eventyrperiode. Barna har vist tydelig at de har hatt stor glede av eventyret om «Bukkene Bruse» og aktivitetene vi har hatt i forbindelse med dette. De har vært festlig å dramatisere eventyret, og alle har vært med etter tur. Noen av barna syntes det ble litt skummelt også!

Sangen og eventyret om «Ole Bolle» har også vært populært. Det har vært artig for oss voksne å oppleve begeistringen blant barna og se hvordan leken har utviklet seg. Vi avslutter temaet eventyr denne uka.

Nå har vi fokus på at det går mot vår og at det snart er påske. Innholdet i samlingene preges av dette. Vi kommer til å øve inn sanger som passer til årstiden.

Sanger: «Når sola skinner i vinduskarmen», «Det var en gang en hønemor», «En liten kylling i egget lå» og «Lille måltrost». Kanskje får dere foreldre høre noen av sangene på sommeravslutningen.

Aktiviteter: Vi skal male med vårlige farger, både på vanlige ark og på utblåste egg. Det blir flotte påskeegg. Vi skal så karsefrø og følge med at det spirer og gror, og så lukter det så spesielt… Barna tar med dette hjem siste dag før påskeferie.

Feiringer: Vi har feiret fødselsdagene til Mia, Lene og Kristoffer, og hatt en liten avskjedsseremoni for Ane som snart skal flytte og begynne i en annen barnehage.

Turer: Etter påske skal vi ha noen turer ut av huset, helst i små grupper. Blir det fint vær, drar vi på stranda. Dere vil få beskjed i god tid om hva barna må ha med seg av utstyr. Barna trenger å beskyttes mot sola allerede nå, så legg solkrem (faktor 15 – 20) i hylla deres fra neste uke.

Hilsen fra oss her i Tertitten barnehage

Til ettertanke
Kjenner du noen av sangene og eventyrene som er nevnt i teksten?
Du kan finne tekster til eventyr og sanger på nettet. På YouTube vil du finne flere barnesanger.

Arbeidsoppgaver til teksten finner du her og en annen oppgave her.

Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å lese og skrive