Nye krav- nye utfordringer

Ole er gift, har to barn og jobber i et byggvarehus. Han liker jobben sin, han er glad i den og kan ikke tenke seg et annet yrke. Han trives med kollegene sine. De kan snakke om alt, men det er en ting de ikke vet om Ole.

En dag skjer det forandringer. Bedriften skal effektivisere produksjonen, og de ansatte omorganiseres. Ole får nye oppgaver. Etter kort tid tropper Ole opp hos Frank som er tillitsvalgt. Ole forteller at han er misfornøyd med de nye arbeidsoppgavene. Han liker dem ikke, rett og slett. Hvis det ikke blir noen forandring, vil han slutte.

Frank blir overrasket når han hører dette, for er det noen som er glad i jobben, er det jo Ole!
Frank bestemmer seg for å be Ole forklare hvorfor han er misfornøyd. «Det er de nye arbeidsoppgavene,» sier Ole. Frank forstår ikke noe. «Ja, men du gjør jo de samme arbeidsoppgavene nå som før!» Ole ser ned og forlater kontoret uten ett ord.

Etter hvert blir Frank klar over hvor skoen trykker. Tidligere hadde Ole bare brukt datamaskinen til å registrere seg inn og ut. Nå har ledelsen bestemt at de ansatte i tillegg skal skrive en kort arbeidslogg. Muntlig rapportering er ikke lenger nok. Arbeidsloggen skal skrives på datamaskinen etter endt skift. Frank legger merke til at Ole ikke skriver logger. Han lar andre ta rapporteringen og unnskylder seg med at han hadde for dårlig tid til å skrive selv.

Frank kaller Ole inn på kontoret for å snakke mer med han. Det viser seg at Ole ikke kan bruke en pc. Dessuten har ikke Ole skrevet så mye som et julekort siden han gikk ut av skolen heller. Ole sa at han liker dette arbeidet, men at skrivingen, det kan andre ta seg av. Som tillitsvalgt er Frank opptatt av å hjelpe. Han forteller at Ole kan få datakurs på jobben.

Ole er fortsatt litt skeptisk; hva skal han med et kurs for å bruke pc når han hater å skrive?
Da forteller Frank at kurset ville bestå av to deler. En del av tiden ville Ole lære å bruke data som skriveverktøy. Resten av tiden ville lærerne blant annet vise hvordan han kan skrive arbeidslogg.

På kurset vil han lære å fylle ut en arbeidslogg etter en mal. Ole syntes dette høres nyttig, og melder seg på kurset. Til sin store overraskelse er det flere andre fra avdelingen der også.
Det var slett ikke bare han som trengte en liten oppdatering. Nå visste han det, og nå visste de andre at han trengte skrivetrening også.
Han tenker nå: «Var dette noe å grue seg for da?»

Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å lese og skrive