Er mat kultur

Norge er ett av verdens rikeste land. Mange arbeider mye og tjener godt i Norge.
Kanskje har mange begynt å spise raskt tilberedt ferdigmat på veien mellom to avtaler?

Ferdigmat kan være et greit alternativ innimellom, men hvor sunt er det egentlig?
Vi må kunne fastslå at ferdigmat ofte inneholder for mye salt, sukker og fett. Lapskaus, lungemos og blodklubb er middagsmat som dagens unge knapt kjenner til.
Dette ble før i tiden regnet som næringsrik mat, og den kostet ikke så mye.

Folk som tjener godt kjøper rent kjøtt og fersk fisk. De kjøper frukt og grønnsaker. Folk med dårlig råd må kjøpe kjøtt- eller fiskefarse. De må bruke mye spagetti og ris for å drøye måltidene. De kan kjøpe brød, og har sjelden råd til frukt og grønnsaker.

Er mat blitt jåleri
Stadig flere unge mennesker er blitt mer matbevisste. Mat er mote. En stund var pizza på moten, og senere taco. Nå er sushi på moten. Bento er en ny trend. Den kommer fra Japan og handler blant annet om å fylle matboksene med middagsrester formet som små kunstverk.

I de senere åra har det dukket opp private matklubber. Folk kappes om å lage de dyreste og mest eksklusive middager for vennene sine. Målet er vel ikke å bli stappmett. Men kanskje er målet å vise at en henger med i tiden. I stedet for å møtes hjemme hos hverandre, er det mange, særlig i byene, som møtes på kafé. Der bestiller de cappuccino, cortado eller caffe latte.

Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å lese og skrive