Flere vil ha ekstremferie

Norge er et land med mange muligheter for sport. Her er det høye fjell og strie elver. Mange turister kommer til Norge for å oppleve naturen, og de ønsker ikke å se naturen gjennom et bilvindu.

Nei, de vil være aktive, og de ønsker spenning. Noen vil klatre i fjell, andre vil hoppe fra det i fallskjerm (basehopp), mens en tredje gruppe vil rafte i ei elv. Hvert år kommer det flere turister som vil holde på med sport. De velger ofte en ekstremsport, noe som slett ikke er ufarlig.Basehopp er en sport som er risikofylt og ulovlig i flere fylker. I løpet av de siste årene er det flere unge menn, for det er flest menn som driver med det, som er blitt slått mot fjellet og drept. Men andre fortsetter å hoppe likevel. Utøverne blir ofte hekta. Hver gang de hopper får de adrenalinkick*. Det betyr at de får en rus av å gjøre farlige ting.

Å padle nedover en skummende, hvit elv i full fart, er også en sterk opplevelse og passer for eventyrlystne som liker spenning. Det lønner seg å bruke lokale guider som kjenner elva godt. Barnefamilier kan også rafte, men da velger de roligere padleturer på brede og dype elver med vekselvis rolige partier og små stryk.

Det er trendy med ekstremsport.

* Adrenalin er et hormon som kroppen produserer når du er redd, sint eller opplever noe spennende.

Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å lese og skrive