Ole engasjerer seg i barna

Ole har kone og tre barn, Charlotte, Daniel og Eva. Ole hadde fått nye oppgaver på jobben. Det har ført til at han måtte ta et kurs for å lære å skrive bedre og bruke datamaskin.

Ole har for første gang fått lyst til å se hva ungene lærer på skolen.

Charlotte var det eldste barnet. Hun ble glad da faren ville se i bøkene hennes, for hun grudde seg til historieprøva dagen etter. Faren til Ole hadde vært motstandsmann under krigen, så da Ole skjønte at leksene handlet om 2. verdenskrig, ville han gjerne hjelpe henne.
Ole tok boka og spurte spørsmåla som sto der. I tillegg fortalte han mange spennende episoder fra den gang. Det fikk Charlotte til å huske det hun hadde lest.

Daniel slet med skolearbeidet. Ole forsto det nå, hvorfor guttungen ikke ville gjøre lekser. Ole snakket lenge med Daniel. Han kjente seg igjen i det gutten fortalte. De ble enige om å gå til læreren og fortelle hvorfor Daniel ikke gjorde lekser og prøvde å unngå å lese og skrive. Da de hadde snakket med læreren, var begge fornøyde og feiret det med en hamburger på veien hjem. Læreren lovet å gi Daniel færre lange lekser. Han ville også skaffe Daniel et lesetreningsprogram. Daniel skulle si fra til læreren når det var noe han ikke forsto, eller når han ikke fikk til leksene. Det var mye bedre enn bare å sluntre unna.

Eva gikk i barnehagen. Hun elsket at noen leste for henne. Moren gjorde det ganske ofte, og Charlotte leste en gang i mellom. Eva hadde mast på faren mange ganger. «Om bare pappa kunne lese skumle bøker for meg, det hadde vært gøy», tenkte hun. Men faren var alltid så travel.

En dag sa faren: «Jeg har kjøpt ei ny bok som skal være bare din og min. Den skal vi lese i så ofte vi kan.» Da ble Eva kjempeglad.

“Til ettertanke”
Kjenner du noen som ikke får hjelp av foreldrene med lekser?
Hva tror du kan være årsaken til det?

Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å lese og skrive