Fotballspiller

Som profesjonell fotballspiller er du ansatt i en klubb, og arbeider som fotballspiller på heltid. Treningsvilje og talent er viktige forutsetninger.

Om jobben
Profesjonelle fotballspillere spiller fotball for en idrettsklubb, og er gjerne en del av en spillertropp på 20 til 25 spillere. Arbeidshverdagen består av trening, kamper og restitusjon. Avhengig av hvilken klubb du spiller for, kan det også være mye reising i forbindelse med jobben. En del fotballspillere har også kontraktfestet at de skal stille opp på arrangementer i regi av klubben, for eksempel på sponsorarrangementer, fotballskole for barn, og liknende.
De aller fleste fotballspillere er ikke profesjonelle og tjener ikke penger på å spille fotball.

Personlige egenskaper
For å få kontrakt som fotballspiller må du være flink til å spille fotball. Det er viktig med gode holdninger og en seriøs tilnærming til fotballen. Du må ha pågangsmot og treningsvilje.

Hvor jobber en fotballspiller?
En fotballspiller er ansatt i en fotballklubb, et idrettslag eller liknende.

Utdanning
Det kreves ingen formell utdanning for å bli fotballspiller. Det er imidlertid mange som velger å ta utdanning som lett lar seg kombinere med å drive med toppidrett, for eksempel ved å ta idrettsfag i videregående opplæring.

Etter- og videreutdanning
Etter fotballkarrieren velger en del å jobbe med andre roller innenfor fotballen, for eksempel som fotballtrener.

Lønn
Lønnsnivået for profesjonelle fotballspillere varierer mye. De fleste fotballspillere tjener helt normale årslønner, mens noen få enkeltspillere mottar svært høye lønninger. Det er ikke mulig å anslå noe generelt lønnsnivå for fotballspillere.

(Utdanningsforbundet)

Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å lese og skrive