Ole går på kurs i bedriften

Ole meldte seg på et kurs for å lære å skrive arbeidslogger og bruke datamaskin.

Ole hadde grudd seg til første kursdag. Han hadde ikke gode minner fra sin egen skoletid. Men da han kom inn i kursrommet, merket han at dette ikke var noe å grue seg for. Folk så blide ut. Og her luktet det godt kaffe!

Rundt det store bordet satt mange han kjente. Det hadde han ikke tenkt på før, at andre også ville trenge et kurs. De sa de var spente og at de syntes det var litt deilig å slippe å stå i produksjonen et par timer.

Læreren hilste på Ole og spurte ham om han syntes det var greit å svare på noen spørsmål om hva han hadde brukt datamaskin til før. Dessuten ville læreren vite hvordan han likte å lese og skrive, og om han leste og skrev mye. De svarene Ole gav, førte til at læreren spurte om Ole ville ta en lesetest.

Ole ble litt overrasket over seg selv da han svarte ja til det. Dessuten ble han stolt. Han visste jo innerst inne at han ikke leste så bra, og nå ville jo andre på greie på det også.
Læreren snakket med Ole om testen etterpå. Det var ingen stor overraskelse for ham at resultatene var svake. Men det som var overraskende, var at læreren ikke gjorde noe stort vesen av det. Hun ble ikke sint slik lærerne hadde vært i barneskolen, da han skrev og leste feil.

Ole var veldig glad for at han hadde meldt seg på kurset, for læreren gav ham mange råd.
Nå visste han at stavekontrollen kunne hjelpe med rettskrivingen. Og han øvet på lesing i et program læreren hadde på sin maskin. Snart leste han fortere og mer nøyaktig enn før. Det beste av alt; han fikk lyst til å lese når han ikke var på kurset også.

Ole var svært fornøyd med at han ikke gav opp den gangen han hadde møtt nye utfordringer på jobben. Han var glad for at han snakket med den tillitsvalgte, og han var glad for at han meldte seg på kurset. Han trivdes nå like bra på jobben som før.

Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å lese og skrive