Lager- og truckarbeider

Oppgavene til en lagermedarbeider kan være følgende: å registrere og systematisere varer, plukke fram varer fra lager etter bestillinger, behandle henvendelser og klager fra kunder og transportarbeidere, gjøre ferdig lagerdokumentasjon – i papirform og digitalt, spore leveranser, kontrollere varebeholdning og merking av varer og sist men ikke minst arbeide som en del av et team.

Når du har fylt 18 år og har truckførerbevis, kan du begynne å kjøre truck. Men allerede fra du er 17 kan du få opplæring i å kjøre truck i de lavere klasser.
Å løfte i de laveste klasser betyr at du kan kjøre truck med inntil 10 tonns løftekapasitet. Dersom du har et arbeid som innebærer at du må kjøre langs offentlig vei, må du dessuten ha gyldig førerkort.

Som regel vil en truckfører arbeide i tilknytning til lagerbeholdninger. For eksempel losse fra varer som skal inn i lageret, og laste det som skal ut.

Lagerarbeidere kan ta videreutdanning i logistikk og bli logistikkoperatør.

Logistikk er kunnskapen om å planlegge, administrere og organisere vare- og informasjonsstrøm i næringslivet eller i militæret. Det handler om å oppnå høyest mulig effektivitet gjennom god service og lave kostnader.

Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å lese og skrive