Logg – falt ut av senga

Har du tidligere skrevet en logg når en det har skjedd en avvikende hendelse? Hva synes du må være med for å ha et grunnlag for å skrive en utfyllende avviksmelding? Fyll ut meldingen. Peter Olsen, født 23.05.24, beboer på post 3 ved Brattenga sykehjem, falt på gulvet på rommet sitt natt til mandag 14. mai kl 02.15.

Nattevakten er inne hos en alvorlig syk klient når hun hører et dunk fra Olsens rom. Hun løper inn og finner den gamle mannen liggende på gulvet og jamre seg av smerter. Han har falt på gulvet og slått seg kraftig i ryggen og hofta. Han er helt klar når nattevakten snakker til ham, noe som tyder på at han ikke har slått hodet og fått hjernerystelse.

I en samtale med han tidlig i dag sier Olsen at han hadde stått opp for å gå på toalettet. Han ville ikke ringe på nattevakten og forstyrre henne, for hun var så opptatt med en syk beboer akkurat da. Han forklarer at da han satte beina på gulvet, så kjente han seg plutselig veldig svimmel, og det var derfor han hadde falt.

Beboeren må tilkalle og vente på hjelp før han går ut av senga om natta. Det er viktig å følge med at Olsen får spist og drukket tilstrekkelig slik at han blir mindre svimmel. Blodtrykket hans må også sjekkes oftere. I perioder det er stor arbeidsbelastning om natta, bør det innkalles en ekstra vakt.

Til refleksjon
Hvem er det som har ansvar for å fylle ut en avviksmelding?

Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å lese og skrive