Kunden har alltid rett!

Klagebehandling, er det en del av opplæringen der du arbeider?

Har kunden alltid rett? Nei, det stemmer ikke, det ville være urimelig. Det at kunden alltid har rett er et slagord handelsstanden bruker.

Vi forventer at butikkansatte er serviceinnstilte og oppmerksomme overfor kunder. Men det er ikke bare de butikkansatte som skal oppføre seg høflig. Butikkansatte har også enkelte ganger grunner til å bli oppgitte og frustrerte når kundene oppfører seg svært urimelig.

Kunden kan ikke tillate seg å oppføre seg som de vil uten å få noen reaksjon tilbake. I slike tilfeller bør den ansatte tilkalle sin overordnede. Kundene skal kunne klage på en vare eller tjeneste og bli møtt på en god måte. Det skjer av og til at en kunde er misfornøyd med kvaliteten på en vare og ønsker å klage. Den butikkansatte bør behandle reklamasjonen der og da. Rask behandling av saken fører til at kunden forblir en kunde.

Kunden skal alltid få tilbud om en ny vare, tilgodelapp eller pengene tilbake. Dersom en kunde ikke blir møtt skikkelig, og flagger sin misnøye på sosiale medier, vil det kunne føre til tap av flere andre kunder. Det betyr at butikken kan tape mer enn vinne å være smålig eller mistenksom.

Refleksjon
Noen ganger kan en butikkmedarbeider miste besinnelsen og snakker uhøflig til en kunde. Hva kan ha skjedd? Har den ansatte en dårlig dag, eller er det noe annet? Hvordan skal daglig leder forholde seg til slike episoder?

Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å lese og skrive