I kjøttavdelingen

Utdanner du deg til pølsemaker, er du nesten garantert jobb, blir det sagt. Kunne du tenke deg å arbeide i kjøttdisken i et supermarked? I teksten under finner du informasjon om noen av arbeidsoppgavene der.
meat and delicacies in in small butcher shop in France
 

Hvilke oppgaver har en butikkslakter?

En butikkslakter slakter ikke dyr, men arbeider med større deler av dyreskrotten som butikken har bestilt. En butikkslakter kan for eksempel dele opp kjøtt til koteletter, skinker og fileter.

Hva arbeider en pølsemaker med?
En pølsemaker kverner kjøtt og flesk og lager pølser. Han eller hun kan også lage kjøttpålegg, posteier og andre produkter av kjøtt.
Poelser 1576626

Hvilke oppgaver er felles for alle som arbeider i kjøttdisken?

Både butikkslakteren og pølsemakeren kan arbeide i kjøttdisker der de selger kjøttvarer og gir gode råd til kunder om hvordan de forskjellige kjøttproduktene kan tilberedes. Også ufaglærte kan arbeide i kjøttdisken etter å ha fått nødvendig veiledning.

 

Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å lese og skrive