Fotodokumentasjon

Det er mange boligeiere som enten selv gjør oppussingsarbeidet eller leier inn ufaglærte til håndverksjobber som forutsetter bransjefaglig autorisasjon. Er det lurt? Kjenner de til alle de trenge reglene og forskriftene som gjelder rørleggerarbeid?

Jo, det kan gå riktig bra å pusse opp bad og våtrom selv, men ofte ser en etter en del år, at det oppstår skader som kan skyldes at ufaglærte har vært på ferde.
Du sparer kanskje noen kroner der og da, men hva når du for eksempel finner ut at det er store vannskader i tak og vegger under våtrommet i 2.etasje? Når forsikringsselskapet kobles inn, vil det i beste fall skje en avkorting om det blir utbetalt erstatning i det hele tatt.

Å ha sitt på det tørre
Hvordan skal vi vite hva som er sant i en forsikringssak der vannskader er inne i bildet?
For å være føre var, har du som håndverker eller du som boligeier, gjerne begge, naturligvis dokumentert arbeidet steg for steg ved å ta bilder av prosessen.
Fotodokumentasjon er til stor hjelp for – for eksempel å huske hvor innebygde rør ligger i veggen i tilfelle du skal bygge mer senere. Og for trinn for trinn å vise håndverkere og takstmenn hvordan badet ditt i sin tid ble bygget.

Dette bildet viser hvordan røret ligger i det som senere skal bli et baderomsgulv.
Plumber

Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å lese og skrive