Blikkenslager eller platearbeider?

platearbeider

Forskjellen på arbeidsoppgavene til en platearbeider og en blikkenslager
En person sier: Vil tippe at platearbeidere har en enda vanskeligere jobb enn blikkenslagere fordi det er mer frihåndsarbeid.
Hos blikkenslagere har vi store maskiner som bretter plater. Matematikk og utregning er det nok også helt essensielt å kunne.

En annen sier: Jeg tenker at blikkenslagere og platearbeidere gjør noe av det samme, som i hovedsak består i å forme plater til ulike beslag.

Er det kjedelig å være lærling?
Dersom du har fått en lærlingekontrakt og synes at arbeidet du gjør er kjedelig, må du kanskje tenke på at det er mange der ute som gjerne ville hatt læreplassen din.
Alle må vi begynne et sted. Du lærer utrolig mye om metaller, sveising, skjærebrenning, og forming av stål.

Hvis du går inn for å bli lærling, ville jeg prøvd å fått tatt sveisesertifikater. Alt du kan få med deg er utrolig viktig i videre jobb, eller på CV.

Lønn
Jeg begynte selv i det vi kan kalle tungindustrien og er i dag i en toppstilling i en tilstøtende bransje og med god lønn.
Stå på, vis at du er interessert og ikke vær redd for å ta i et tak.

Ledere legger for eksempel merke til om du

  • er den første som går
  • holder orden rundt deg
  • bruker verneutstyr
  • følger de oppsatte prosedyrer og reglement

Hvis du er den som aldri sier nei til overtid vil du bli den første som blir spurt om å gjøre noe mer utfordrende senere. Har du et fagbrev og jobberfaring, stiller du meget sterkt til evt andre stillinger. Hold ut!

Et nettsted for voksne som ønsker å bli bedre til å lese og skrive